Az éles kések efektívebbek
Az éles kések konyhai mukára sokkal efektívebbek. Könnyedén szeletelhet velük húst, zöldséget, gyümölcsöt, pékárut és bármilyen más ételt anélkül, hogy elfáradna közben. Ezen kések jótulajdonságai közé tartozik, hogy időt spórol velük. Az étel elkészítése és felszolgálása sokkal gyorsabban megy. Ha ki szeretné próbálni, hogy mennyire élesek a kései, végezzen el egy hagyma tesztet. Kezdjen el szeletelni egy hagymát, és ha nehézségeket tapasztal vágás közben, akkor ideje megélesíteni a kést. A köszörületlen késnek problémái lehetnek, mert a hagyma csúszós és egyes rétegei vékonyak.
Az éles kések biztonságosak
Az éles kések valójában biztonságosabbak, mint a tompák! Természetesen a kés nem holmi játékszer. Az éles kések nemcsak meggyorsítják a munkát, de nagyban csökkentik a baleseti rizikót is. Hogy miért? A kés okozta konyhai balesetek nagy részét pont a kés életlensége okozza. Például elcsúszhat azon a felületen, amit át kellett volna vágnia és így veszélyezteti teste és ujjai épségét. Balesetet az is okozhat, ha nem a megfelelő kést használjuk az adott feladatra. Az éles kés biztosítja, hogy a vágás pont olyan lesz, mint amilyennek elképzelte és megelőzheti a nemkívánt baleseteket is.
Kései élezése nem költséges és igen egyszerű
Sok ember azt hiszi, hogy csak profi köszörűs vagy szakács tudja rendesen megélezni a késeket. A mai világban ez a feltételezés már nem érvényes. Elég konyháját felszerelnie egy WORK SHARP CULINARY E5 típusú elektromos késélezővel. Ez a kis szerkezet megspórolja idejét és fáradozásait. Könnyen kezelhető – csak egy kapcsolás és pillanatok alatt borotvaélessé varázsolja késeit. Sok háztartásban elengedhetetlen eszközzé vált. Tekintse meg az alábbi videóban, hogyan kell használni a WORK SHARP CULINARY E5 késélezőt.
Figyelmébe ajánljuk kínálatunkból
Work Sharp Ken Onion Edition Knife & Tool Sharpener WSKTS-KO