Hentes kések
(137)Minden konyha alapja a konyhai és hentes kések, számukról és az összetételükről a felhasználó dönt. A minőség fontos, és ki kell mondani, hogy néhány euróért nem lehet minőségi konyhakést előállítani, éppen ellenkezőleg, a beruházás a hosszú élettartamban, a minőségi acélban és a minőségi fogantyúban is megmutatkozik, így a kések évtizedekig szolgálhatnak. Az ápolás fontos, a keményebb acél penge kevésbé tompul el, és a kések nem igényelnek állandó csiszolást.
A konyhai és hentes kések nem tartoznak a mosogatógépbe, eltompítja a pengéket, ez lerövidíti a kés élettartamát. A megfelelő tárolás nem tompítja vagy csorbítja a pengét, nem karcolja meg, ajánlottak a faállványok, a konyhakések mágneses tartói vagy a fiókrendezők.
A henteskéseket és szerszámokat tárolni és szállítani az erre a célra kialakított tárolókban ajánlott. A gyártók ezt szem előtt tartják, és halmozott henteskés készleteket kínálnak. Javasoljuk továbbá, hogy a minőségi professzionális főzőkéseket és szerszámokat szakácsok számára csomagolja és szállítsa az erre a célra tervezett csomagolásban, amelyet a Wusthof is kínál. A kések külön megvásárolhatók, de például a Wusthof konyhakések szettjét jobbanmegéri megvásárolni a gyártó által már egymásra halmozva. A Mikov hentes kések érdekesek az alacsonyabb árkategóriában, a Victorinox hentes kések beváltak és népszerűek, a Solingen hentes késeket pedig a Wusthof kínálja.
A konyhakések különféle típusokat, formákat és hosszúságokat tartalmaznak, minden háztartási és hivatásos fogyasztó saját felhasználása szerint választhat:
• Szakács kés - sokoldalú zöldségek és gyógynövények szeletelésére, aprítására, porciózására.
• Porciózó kés - szépen szeletel húst, sashimit, szeletel káposztafejet és még sok mást.
• Henteskés - még nagy húsdarabokat is felvág és szeletel
• Csontozó kés - elválasztja a húst a csontoktól és az ízületektől
• Sonka kés - szeletelés, vékony szeletekre vágva, alkalmas cukrászati célokra, desszertekhez
• Vágókés - vékony, vágásra alkalmas, szeletelésre alkalmas, zöldségfélékre
• Filézőkés - főleg halakhoz, elválasztja a húst a csontoktól, vékony filékre vágja
• Steak kés - sima vagy fogazott penge, hegyes penge pecsenyékhez és karajhoz
• Kenyér kés - hullámosított penge friss kenyérhez és bagetthez
• Szaggatott kés - friss süteményekhez, lágy zöldségekhez és gyümölcsökhöz
• Zöldség kés - tisztításhoz és hámozáshoz
• Santoku - keleti konyhából származik, zöldségek és gyümölcsök, hús és hal, gyógynövények szeletelésére és aprítására
• Sajtkés - speciálisan a sajt szeleteléséhez, akár villával is lehet a hegye helyett
• Dekoratív kés - gyümölcsök és zöldségek faragására
• Hús- és csontvéső
Victorinox konyhai és hentes kések, Wusthof konyhakések, német Boker konyhakések, mindez a minőség garanciája, a darabkések nagy választéka, vagy különféle halmozott késkészlet szakácsok és hentesek számára.

BÖKER FORGE FÁK-CHEFMESSER 03BO511

Mikov 315-NH-20 REZ / NAVLEK 128132

Mikov 215-NN-1 KÓDOSÍTÁS 124578

Zwilling All Star chef's knife 20 cm

Zwilling All Star knife set 2 pcs

Zwilling All Star knife set 2 pcs

Fallkniven F3z

Kershaw 8-IN. CHEF'S KNIFE K-1780x

Kershaw 6.5" SANTOKU K-1782X

BÖKER FORGE FA SANTOKU 03BO512

DUE CIGNI LINEA 1896 COLTELLO DISOSSO CM 15 - INOX 4116 MANICO PP 2C 1006 PP

DUE CIGNI HAKUCHO SANTOKU CM 16,5 - INOX 4199 NITRO B MCO OLIVO 2C 505 OL

Giant Mouse Chef's Knife Green Canvas / Satin Nitro B Blade GM-KITCHEN-CHEF

BOKER MANUFAKTUR SOLINGEN Core Chef's Knife Small Mama 130721

DUE CIGNI HAKUCHO USUBA CM 18,5 - INOX 4199 NITRO B MCO OLIVO 2C 506 OL

HEZHEN X01 8 inch chef knife olive wood 73 layers Damascus steel with 14Cr14MoVNb

Kershaw 4PC STEAK KNIFE SET K-1785X

XINZUO B13D 8 inch chef knife desert iron wood 67 layers Damascus steel

XINZUO B35 10 inch ham knife red sandalwood German 1.4116 steel

XINZUO B35 12 inch granton carving knife red sandalwood German 1.4116 steel

XINZUO B35 6.9 inch cleaver red sandalwood German 1.4116 steel

XINZUO B46W 8 inch chef knife walnut wood 67 layers AUS 10 Damascus steel

DUE CIGNI COLTELLO SANTOKU SERIE FLORENCE 2C 676/18
